Kommande tävlingar i Sverige

Det finns en hel del tävlingar på cykel i Sverige. Det finns de som riktar sig till såväl nybörjare som till mer rutinerade cyklister. Här nedan följer en lista på kommande tävlingar.

MTB Adventure i Stockholm

I oktober 2018 kommer en tävling att ske med namn MTB Adventure. Detta lopp går i Stockholm den 14 oktober. Loppet riktar sig till alla åldrar. Loppet är ett MTB-lopp och utförs i terräng och grus. Man cyklar runt Måsnaren i Södertälje och banan innefattar såväl tunna stigar som långa backar och smala partier. Loppet är hela 6,3 mil långt. Efter loppet i oktober dröjer det ett tag innan nästa stora tävling på cykel sker av naturliga skäl såsom säsong, kyla, underlag som is och snö.

Valkan loppet juni 2019 i Örebro

Detta lopp sker äger det rum den första juni i Örebro. Loppet år 9 mill långt och det körs i orten Degerfors och arrangeras av Korpen Degerfors. För de som är medlemmar i Korpen Degerfors är anmälningsavgiften för att få vara med och delta i loppet 100 kr. För de som önskar vara med men som inte är medlemmar är priset istället 120 kr. Startavgiften betalas vid start där även övrig information tillhandshålls från arrangörer. Loppet körs mestadels på asfalt men några delar utgörs av grusat underlag. Loppet har arrangerats 45 gånger tidigare och detta blir med andra ord 46:e gången som det körs. Då loppet är hela 9 mil långt kommer vätskekontroller placeras ut under banan för samtliga deltagare som önskar en vätskepaus. Även en servicebil kommer att finnas på plats vid eventuella angelägenheter. Exakta platser för mål och start kommer att meddelas närmare startdatumet.

Öland fyr till fyr i augusti 2019

På vackra Öland kommer loppet som kallas för Öland fyr till fyr att hållas den 10 augusti 2019. Loppet pågår under hela två dagar och det inkluderar en övernattning. Övernattningen för samtliga deltagare är på norra Öland. Loppet arrangeras av Ölands Söndagscykling. Hela loppet körs på asfalt. Sträckan är 3,4 mil. Att delta i detta lopp brukar vara mycket uppskattat då det inte sällan erbjuder fint väder med varma vindar. Vägen där loppet körs är mycket vacker omgiven av en härlig miljö och natur och brukar vara en mycket uppskattad sträcka.

Att vara med i lopp för cykel

Att delta i ett cykellopp kräver en hel del träning. Det är inte att rekommendera att anmäla sig till ett lopp om man inte har gått in för att träna inför loppet. Att cykla långa sträckor är ansträngande och kräver en hel del fysik. Inför ett lopp behöver man dessutom ha provkört sin cykel ordentligt för att se att den fungerar och att man rent fysiskt kan sitta, trampa och använda den under flera timmar utan att få ont eller ta skada. Cykeln ska dessutom hålla den kvalitet som krävs för underlaget som kan variera en hel del. Vissa lopp körs i kuperad terräng med varierande underlag såsom smala stigar, steniga grusvägar, skogsvägar och asfalt. Andra lopp kan innehåll enbart asfalt och då krävs en cykel som är lämpad just för det. Man behöver också inför ett lopp se till att klä sig rätt oavsett vilket väder som erbjuds. I lopp som varar i flera timmar är det än viktigare att klä sig rätt för att få ut det mesta av loppet.